• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Grüner
GRU
Borte
Vålerenga
VIF

Tap i byderbyet

(Grüner - Vålerenga 2-5): Det ble ingen scoringer i fem mot fem, men Vålerenga kan dra østover med tre poeng.

Det var duket for en hockeyfets på Grünerløkka. Vålerenga kom på besøk til sesongens andre byderby for våres del. Vi slo Manglerud sist. Denne gang skulle det bli hakket vanskeligere, men med en meget god Quentin Papillon i buret så øynet man håp om poeng.

Første perioden var meget dominert av gjestene som vant skuddstatistikken 17-2, men det stod 0-0 til den første pausen. Midtperioden derimot ble litt mer målrik. Sundberg ga bortelaget ledelsen, før Olsen økte til 2-0. Begge mål i overtall. Joachim Sommer Nielsen sørget for håp om poeng da han sendte avgårde et skudd fra blå i overtall som gikk bak Breivold i Vålerenga-buret.

Det var tredje periode som ble mest målrik, og dessverre for vår del ikke riktig vei. Det var en liten Vålerenga-dominans, men etter ca tretten minutter ut i tredje periode fikk man et overtallspill. Man rakk å få to ganske store sjanser, før man selv fikk en utvisning og Vålerenga punkterte kampen i fire mot fire, og økte like etter til 4-1 da de fikk overtallet.

Vetle Salsten åpnet scoringskontoen sin for Grüner med en fin styring i vårt neste overtall. Med tre sekunder igjen økte VIF til 5-2 i nok et overtall.

– Deilig at det løsnet

Vetle Salsten fulgte i sin brors fotspor da han kom til Grüner før årets sesong, og i dag kom sesongens og hans første scoring i Fjordkraftligaen. Det føltes godt skal vi tro han selv.

– Det er utrolig deilig at det endelig løsnet. Jeg føler at jeg har hatt mine sjanser, men så har det ikke villet seg, også har det kanskje gått litt i hodet mitt. Du får litt mer selvtillit og mindre vekt på skuldrene når den første går inn.

Som nevnt fulgte han i sin brors fotspor. Håvard Salsten var i Grüner en liten stund, og viste seg å være en meget spennende ung spiller. Nå håper selvsagt Vetle at han er nestemann i Salsten-familien som kan vise seg fram i Norges øverste divisjon.

– Jeg håper jeg kan være med å bidra, men det er mitt første år i toppligaen. Så jeg vet ikke om man skal forvente altfor mye av meg, men selvfølgelig håper man at man er med å bidrar.

Slik oppsummerte han kampen mot Vålerenga.

– Det var tungt, og man blir ofte sittende fast i egen sone. Det er litt sånn vi spiller også. Vi kommer på kontringer og vi kan score flere mål her. Litt uflyt når vi får powerplay, men så får vi utvisning slik at dem får 3-1 i stedet. Det skjer ikke på lørdag, lover han

PS: Videointervju med Quentin Papillon kommer enten senere ikveld eller i morgen.